Seniorweb

Landelijke website

De overzichtelijke website www.seniorweb.nl is een ideaal vertrekpunt voor een ontdekkingsreis over het Wereld Wijde Web (www) en een veilige haven om weer terug te keren. Bezoekers kunnen er terecht voor nieuws, leerzame tips en doorverwijzingen over onderwerpen rondom computer en internet. Er is veel ruimte voor eigen initiatief van de websitebezoekers. Zij discussiëren met elkaar, wisselen adviezen uit en dragen zelf onderwerpen aan. Ze kunnen zich aansluiten bij een groep die met elkaar e-mailt over een hobby, iets verkopen of contact zoeken door een gratis advertentie te plaatsen. Per dag bezoeken meer dan 20.000 mensen de site.

 

Cursussen

SeniorWeb organiseert (in samenwerking met partners) door het hele land cursussen en workshops over computer- en internetgebruik, begrijpelijk en betaalbaar voor iedereen. Vele honderden vrijwilligers zijn de drijvende kracht achter de cursussen. Zij zorgen voor de organisatie en het lesgeven zelf. Niet voor niets noemt SeniorWeb hen Ambassadeurs, want zij hebben een missie: iedereen die niet met de computer is grootgebracht de vele mogelijkheden van de computer en internet zelf laten ervaren. De formule is heel succesvol. In maart 2008 zijn er meer dan 2.300 Ambassadeurs actief. Jaarlijks leren zij meer dan 55.000 vijftigplussers omgaan met de computer en internet. Dit gebeurt op 350 locaties verspreid over het hele land. Vaak doet een ruimte in een plaatselijk Rabobank kantoor dienst als leslokaal. Rabobank is hoofdpartner van SeniorWeb. Maar SeniorWeb werkt lokaal ook samen met andere organisaties zoals ouderenbonden, bibliotheken, stichtingen welzijn ouderen en woonzorgcentrum. Kijk voor een cursus bij u in de buurt op Cursus bij u in de buurt.

 

Lidmaatschap SeniorWeb

Wilt u na of naast een cursus nog steeds computerhulp ontvangen? Dan is het lidmaatschap van SeniorWeb iets voor u. Voor € 24,- per kalenderjaar (2009) geeft SeniorWeb haar inmiddels 95.000 leden een ruim aanbod van diensten, zoals een elektronische PCHulp Helpdesk en hulp aan huis. Diensten die vooral steunen op het grote netwerk van vrijwilligers. SeniorWeb leden ontvangen het kwartaal blad Enter met volop computertips, internetnieuws en ervaringen van andere leden. Op vertoon van uw ledenpas krijgt u korting op diverse software en hardware producten. En tenslotte ontvangen leden jaarlijks een Cd-rom met tips en trucs over de computer en internet.

 

Seniorweb Friesland

In Friesland zijn zes afdelingen van Seniorweb:
  • afdeling Zuid West (Balk),
  • afdeling Noord Oost (Dokkum),
  • afdeling Zuid Oost (Gorredijk),
  • afdeling Heerenveen,
  • afdeling Zuid (Wolvega),
  • afdeling Wûnseradiel

De afdelingen presenteren zich op de site  www.seniorwebfriesland.nl